jarvienreitit_logo_fi_empty

Hyvä tietää

Pyörän vuokraaminen

Ole yhteydessä vuokraajaan hyvissä ajoin ennen reissua.  Pirkanmaalta löytyvät vuokrauspalvelut:

Myös erikoisempia polkupyöriä, kuten esim. taakkapyörää saa vuokralle Tampereen polkupyöräilijät ry:ltä.

Paperikartta

Pyhä-Näsin paperikartan voit hakea Tampereen keskustasta Frenckell palvelupisteestä
(ma-pe klo 9 – 16) osoitteesta Frenckellinaukio 2.

Jos olet muualta kuin Pirkanmaalta, tilaa kartta tästä.

Visit Tampere -matkailuneuvonta

Visit Tampere on Tampereen seudun matkailun yleistietäjä, joilta saa matkailuneuvontaa, vinkkejä ja paljon muuta. Ota yhteys täältä: LINKKI, taikka kontaktoimalla: if.erepmattisiv@erepmattisiv, puh: 03 5656 6800

Turvallisuus

Reitti kulkee erityyppisillä tiepäällysteillä, ajoittain pyöräteitä ja hiekkateitä, pikiteitä tai ajotien reunassa. Kaikilla teillä liikkuessa on tärkeää muistaa yleinen turvallisuus ja huomioida tiepäällysteen kunto. Paikka paikoin syrjäisemmillä alueilla voi esiintyä tierikkoja tms. joten hätiköimätön aikataulu on aina valttia. Pääosin teiden kunto Järvien Reiteillä on kuitenkin hyvä.

Matkaile laivalla tai junalla

Hopealinja vie Pyhäjärven puolella pyöräilijöitä Lempäälään ja Visavuoreen (Valkeakoski). Jos taas haluat retkeillä Näsijärven puolella, höyrylaiva Tarjanteen kyydissä pääsee Tampereelle, Muroleeseen, Ruovedelle, Visuvedelle ja Virroille.

Tämän lisäksi Näsijärvellä risteilee myös laivat M/S Nottbeck ja MS Intti, joilla voit seilata mm. Ylöjärven Pimeensalmeen ja Tampereen Teiskoon. Parkanon Kaidatvesille pääset vuorostaan Vesipääsky-laivan kyytiin ryhmätilauksella. 

Junan kyytiin voit nousta Parkanossa, Sastamalassa, Sastamalan Karkussa, Lempäälässä, Toijalassa, Nokialla, Tampereella, Mänttä-Vilppulassa (aseman nimi on pelkkä Vilppula).

Muistathan aina ostaa pyöräpaikan junaan, sekä laivavaraukset hyvissä ajoin. 

Mitä mukaan?

Normaalien päivävarusteiden, juomapullon, kypärän, navigointilaitteen (esim. kännykkä) ja ensiapupakkauksen lisäksi on hyvä muistaa ottaa mukaan ainakin alla olevan listan tarvikkeet.
Katso myös blogijuttu alta linkistä:

Alta löytyy myös lyhyt video pyöräreissulle pakkaamiseen, josta voi poimia omat vinkkinsä: