logo-pyhanasi

Hyvä tietää

Järvien reitti

Pyörän vuokraaminen

Tampereen keskustassa on 2 pyörävuokraajaa ja Jämijärvellä 1. Vuokraajaan kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin ennen reissua:

Myös erikoisempia polkupyöriä, kuten esim. taakkapyörää saa vuokralle Tampereen polkupyöräilijät ry:ltä.

Paperikartta

Pyhä-Näsin paperikartan voit hakea Tampereen keskustasta Frenckell palvelupisteestä
(ma-pe klo 9 – 16) osoitteesta Frenckellinaukio 2.

Jos olet muualta kuin Pirkanmaalta, tilaa kartta tästä.

Turvallisuus

Reitti kulkee erityyppisillä tiepäällysteillä, ajoittain pyöräteitä ja hiekkateitä, pikiteitä tai ajotien reunassa. Kaikilla teillä liikkuessa on tärkeää muistaa yleinen turvallisuus ja huomioida tiepäällysteen kunto. Paikka paikoin syrjäisemmillä alueilla voi esiintyä tierikkoja tms. joten hätiköimätön aikataulu on aina valttia. Pääosin teiden kunto Pyhä-Näsin reiteillä on kuitenkin hyvä.

 

Kevennä matkaa laivalla tai junalla

Pyörämatkaa voi leppoistaa pakkaamalla polkupyörän laivan tai junan kyytiin ja tehdä pienempiä päivämatkoja määränpäässä.

Hopealinja vie Pyhäjärven puolella pyöräilijöitä Laukon kartanolle (Vesilahti) tai reittiliikenteen kyydissä Nokialle sekä Visavuoreen (Valkeakoski). Jos taas haluat retkeillä Näsijärven puolella, höyrylaiva Tarjanteen kyydissä pääsee Muroleeseen, Ruovedelle, Visuvedelle ja Virroille.

Junan kyytiin taas voit nousta Lempäälässä, Toijalassa, Nokialla, Tampereella ja Mänttä-Vilppulassa (aseman nimi on pelkkä Vilppula). Muistathan aina ostaa pyöräpaikan junaan, sekä Bike & Boat-lipun Hopealinjojen laivaan hyvissä ajoin. Näin mahdut varmemmin kyytiin.

Mitä mukaan?

Normaali päivävarusteiden, juomapullon, kypärän, navigointilaitteen (esim. kännykkä) ja ensiapupakkauksen  lisäksi on hyvä muistaa ottaa mukaan ainakin alla olevan listan tarvikkeet.
Katso myös blogi “Mitä pakata mukaan pyöräreissulle”.

Alta löytyy myös lyhyt video pyöräreissulle pakkaamiseen, josta voi poimia omat vinkkinsä: