MITÄ, MISSÄ,
MILLOIN

Järvien reitti

Kaikki polkemaan

Polkupyöräloman ei välttämättä tarvitse tarkoittaa kipeitä reisiä ja puutuneita pakaroita. Pyhä-Näsin matkavinkit tarjoavat vaihtoehtoja kaikenkokoisille ja –tasoisille polkijoille koko perheen maaseutumatkasta sunnuntaipyöräilijän kulttuurilomaan. Reitistö on ennen kaikkea polkupyöräilijöille räätälöity matkailun apuväline. Katso vinkit kesän aidoimpaan elämykseen Pyhä-Näsin verkkosivuilta ja polkaise matkaan!

Täältä löydät malliesimerkkejä millaisia lomapaketteja pyöräilyn ympärille voi Pyhä-Näsi reitistöä hyödyntäen kehittää. Ennen kaikkea haastamme kuitenkin sinut suunnittelemaan ja toteuttamaan oman pyörälomasi. Jaa se Pyhä-Näsin Facebookissa muillekin, kerro kokemuksesi ja suosikkipaikkasi, parhaat paketit julkaistaan myös verkkopalvelussa.

Pyörän selässä koet enemmän

Pyörän selässä matkanteko on aidosti osa matkaa. Ehdit nähdä ja kokea enemmän, löytää asioita, jotka auton ikkunan takana vilahtavat ohi huomaamatta ja pysähtyä kiireettömästi nauttimaan lähiruoasta, kulttuurista, luonnosta ja rauhasta. Tutustu valmiisiin matkavinkkeihin ja valitse mieleisesi tai suunnittele oma matka reittikarttoja ja palveluverkostoa hyödyntäen.

Kevennä matkaa laivalla tai junalla

Elämystä voi leppoistaa pakkaamalla polkupyörän laivan tai junan kyytiin ja tehdä pienempiä päivämatkoja määränpäässä. Hopealinja vie pyöräilijöitä Laukon kartanolle tai reittiliikenteen kyydissä Nokialle ja Visavuoreen. Junalla kyytiin taas pääsee Lempäälässä, Toijalassa, Nokialla ja Tampereella. Omaa lähtökynnystä voi madaltaa yhdistämällä laivamatkan Tarjanteella Ruovedelle ja Virroille vaikka edestakaisin tai pakkaamalla pyörän Mänttä-Vilppulan junaan.

Arkipyöräilijälle

Arkipyöräilijällä tarkoitamme satunnaisesti tai vaikka päivittäinkin lyhyempiä matkoja polkevaa peruspyöräilijää. Heille on mietitty erilaisia vaihtoehtoja hieman kevyemmillä päivämatkoilla ja eri kulkuvälineitä yhdistäen. Lisähaastetta voi hakea päivämatkoja pidentämällä mutta toki omat rajat tuntien.

Koko perheelle

Koko perheen matkaideoita on katsottu sillä silmällä, että kouluikäiset pystyvät ne jo polkemaan, kunhan matkaan varataan riittävästi aikaa. Tarjanne ja junayhteys ovat näissä mukana.

Aktiivipolkijalle

Enemmän polkeneelle Näsijärvireitin reitit voivat olla jo tuttuja ja välimatkat pelkkiä suupaloja mutta kannattaa silti vilkaista, löytyisikö palvelusta ideoita vaikka viikonlopun viettoon tai taukopaikkaa, joka on jäänyt huomaamatta.